1. Profrakt
  2. Api og integrasjoner

Hvordan komme i gang med WildRobot's WooCommerce plugin

WildRobot har laget en WooCommerce plugin som kommuniserer direkte med Profrakts API. Her viser vi deg hvordan du kommer i gang.

WildRobot sin WooCommerce frakt plugin benyttes av hundrevis av nettbutikker landet rundt. Denne gjør frakthåndteringen svært rask og enkel, og er svært fleksibel både når det kommer til opprettelse av egne fraktmetoder i checkout, og når det kommer til enkeltopprettelse av sendinger, eller massehåndtering av ordrer. Modulen er også tilrettelagt for å kunne overstyre fraktmetoder til ønsket metode ved sending.

WildRobot tilbyr fri support, men vi kan fra vår side også være behjelpelig med oppsett og generelle spørsmål rundt denne pluginen.

Tips! Det anbefales å benytte seg av vår skyprint løsning, Profrakt Skyprint, for en mer fleksibel og automatisert fraktetikett-utskrift, men etikettene kan også lastes ned og skrives ut som PDF filer direkte i pluginen. Kontakt oss gjerne dersom dere ønsker mer informasjon om en mer automatisert utskriftsprosess!

Installasjon av Wildrobot frakt integrasjon:

1.

Gå til nettbutikken din, og finn "Utvidelser" i menyen til venstre, hold musepekeren over, og velg "Legg til ny".

2.
I neste skjermbilde, søk etter "Profrakt" i søkefeltet oppe i høyre hjørne og du vil finne WildRobot Fraktintegrasjon.

3.
Klikk på "Installer nå", vent noen sekunder, og aktiver deretter utvidelsen når installasjonen er fullført.

 

 

Oppsett av plugin:

Når plugin er installert må den settes opp til å kommunisere med din Profrakt konto. Dette gjør du på følgende måte.

I portalen profrakt.no:

Logg deg inn på din konto på profrakt.no og verifiser at den ønskede bedriftskontoen du ønsker å koble til din nettbutikk er aktiv fra nedtrekksmenyen oppe i høyre hjørne. (Man kan legge til og administrere flere bedrifter i Profrakt.)

Klikk deretter på "Innstillinger" nede i venstre hjørne, og verifiser at din avsenderadresse er korrekt under fanen "Shipping&Delivery". Endre eventuelt adressen via "Edit", eller opprett flere avsendersteder dersom du sender varer fra flere lokasjoner, og dermed trenger egne id'er for disse.

Klikk så på fanen "API" og marker og kopier din Profrakt API Key. 

 

I nettbutikken:

Gå tilbake til din nettbutikk og klikk på WooCommerce for å utvide valgene under WooCommerce, og velg deretter "Leverings innstillinger".

Dette vil åpne innstilingene for WildRobot modulen, og i fanen "API nøkkel og avsender" limer du inn API nøkkelen din fra profrakt.no. Klikk så på "Lagre".

WildRobot henter så informasjon om dine avsenderadresser fra Profrakt. Velg så ditt ønskede avsendersted fra valgene under "Velg avsender", og klikk på "Lagre" igjen. Dine fraktavtaler, og eventuelle Profrakt Cloudprints, hentes så fra din konto hos oss i Profrakt, og du er klar til å sette opp resten av innstillingene.

 

Vi henviser til WildRobots egen dokumentasjon, eller youtube kanal, når det kommer til generelt oppsett av pluginen, men dersom dere ikke benytter dere av vår Profrakt Cloudprint, så vil vi anbefale at det nederste valget i fanen "Innstillinger" aktiveres, da dette forenkler utskrift via PDF filer.

2023-06-05_15h35_55

Andre anbefalinger:

Vi anbefaler at "Handlinger" aktiveres fra "Visningsinnstillinger" i ordreoversikten dersom denne ikke allerede er aktivert, da denne gir mulighet for direktesending med et museklikk basert på kundens valg i checkout, og også overstyring av fraktmetode, av hver enkelt ordre direkte fra ordreoversikten.

Vi minner også om at modulen kan settes opp til å automatisk opprette en sending dersom en ordre fullføres. Dette gjøres i modulens "Innstillinger".

Vi minner også gjerne igjen på at pluginen gir mulighet for en svært fleksibel fraktmetode, som gir fleksibilitet langt ut over hva WooCommerce tilbyr som standard, så vi anbefaler at dere tar en titt på valgene denne fraktmetoden gir dere via WooCommerce > Innstillinger > Frakt > Norge>Rediger > Legg til fraktmetode

Pris, og rabatt som Profraktkunde:

Modulen koster fra kr. 299,- pr. mnd., men som kunde av Profrakt har vi forhandlet frem 15% rabatt til våre kunder. Kontakt oss om dette per epost eller telefon, så vil dere få en rabattkode av oss som benyttes ved betaling av modulen.