1. Profrakt
  2. Api og integrasjoner

Hvordan komme i gang med Profrakt i WooCommerce

WildRobots integrasjon med Profrakt gir deg full kontroll over frakt i checkout, og den gir deg svært mye tilleggsfunksjonalitet som ikke tilbys som standard fra WooCommerce.

WildRobot sin WooCommerce frakt plugin benyttes av hundrevis av nettbutikker landet rundt. Denne gjør frakthåndteringen svært rask og enkel, og er meget fleksibel både når det kommer til opprettelse av fraktmetoder i checkout, med dertil one-click prosessering av sendingsregistrering og utskrift av etikett.

Pluginen støtter også massehåndtering av ordrer, og er tilrettelagt for å kunne overstyre fraktmetode ved sending.

WildRobot tilbyr fri support, men vi kan fra vår side også være behjelpelig med oppsett og generelle spørsmål rundt pluginen.

Det anbefales å benytte seg av vår skyprint løsning, Profrakt Skyprint, for en mer fleksibel og automatisert fraktetikett-utskrift, men etikettene kan også lastes ned og skrives ut som PDF filer direkte i pluginen. Kontakt oss gjerne dersom dere ønsker mer informasjon om en mer automatisert utskriftsprosess!


Gjennomgang av funksjonalitet:

Her er en skjermvideo hvor vi viser mye av funksjonaliteten pluginen tilbyr, samt hvor vi går gjennom anbefalt prosedyre for installasjon og førstegangsoppsett. Spør oss gjerne dersom du har spørsmål ut over dette, men husk at pluginen leveres av WildRobot så ved mer avanserte spørsmål, eller hjelp til eventuell feilsøking, så er WildRobot de korrekte å kontakte.

[Video kommer]

 

Installasjon av Wildrobot frakt integrasjon i WooCommerce:

1.

Gå til nettbutikken din, og finn "Utvidelser" i menyen til venstre, hold musepekeren over, og velg "Legg til ny".

2.
I neste skjermbilde, søk etter "Profrakt" i søkefeltet oppe i høyre hjørne og du vil finne WildRobot Fraktintegrasjon.

3.
Klikk på "Installer nå", vent noen sekunder, og aktiver deretter utvidelsen når installasjonen er fullført.

 

Oppsett av plugin:


Når Wildrobot Fraktintegrasjon er installert må den settes opp til å kommunisere med din Profrakt konto. Dette gjør du på følgende måte.

Logg deg inn på profrakt.no


Logg deg først inn på din konto på profrakt.no og verifiser at den ønskede bedriftskontoen du ønsker å koble til er aktiv fra nedtrekksmenyen "Firma" oppe i høyre hjørne.

2023-11-27_21h01_22-png

Man kan legge til og administrere flere bedrifter i Profrakt dersom man ønsker at frakten skal belastes forskjellige firma. Man kan kan også registrere flere avsendersteder (eller butikker/nettbutikker/lagerlokasjoner) under samme firma dersom all frakt skal faktureres samme bedrift. 

Kopier API nøkkel


Klikk deretter på "Innstillinger" nede i venstre hjørne, og deretter fanen "API", og marker og kopier din Profrakt API Key.

2023-11-27_21h05_06

Nb! Pass på så du ikke kopierer med deg noen mellomrom når du kopierer API nøkkelen da dette vil føre til feil-autentisering.

Den beste metoden å kopiere API nøkler på er å dobbeltklikke på nøkkelen, da vil kun nøkkelen markeres uten eventuelle innledende eller avsluttende mellomrom, og du kan deretter kopiere denne.

I nettbutikken:


Gå tilbake til din nettbutikk, og klikk på WooCommerce for å utvide valgene under WooCommerce. Velg deretter "Wildrobot innstillinger".

Dette vil åpne innstilingene for WildRobot modulen, og i fanen "API nøkkel og avsender" limer du inn API nøkkelen din fra profrakt.no. Klikk så på "Lagre API nøkkel".

2023-11-27_21h26_18

WildRobot henter så informasjon om dine avsenderadresser fra Profrakt. Velg så ditt ønskede avsendersted fra valgene under "Velg avsender", og klikk på "Lagre avsender".

Dine fraktavtaler, og eventuelle Profrakt Skyprints, hentes så fra din konto hos oss i Profrakt, og du er klar til å konfigurere pluginen.

Konfigurasjon og oppsett av pluginen


Vi henviser til WildRobots egen dokumentasjon, eller youtube kanal, når det kommer til generelt oppsett av pluginen, men dersom dere ikke benytter dere av vår Profrakt Skyprint, så anbefaler vi spesielt at det nederste valget i fanen "Innstillinger" aktiveres, da dette forenkler utskrift via PDF filer dersom "Handlinger" er aktivert i ordreoversikten.

2023-06-05_15h35_55

Profrakt Skyprint vil sørge for sømløs utskrift av fraktetiketter når en ordre behandles i WooCommerce. Du trenger altså ikke å laste ned etiketten som PDF fil, for så å velge en lokalt installert skriver for så å skrive ut etiketten. Med en Profrakt Skyprint vil etiketten(e) skrives ut atuomatisk umiddelbart etter sendingsregistrering.

Aktiver handlinger i WooCommerce


Vi anbefaler også at "Handlinger" aktiveres fra "Visningsinnstillinger" i ordreoversikten dersom denne ikke allerede er aktivert, da denne gir mulighet for direktesending med ett museklikk basert på kundens valg i checkout, og også overstyring av fraktmetode, av hver enkelt ordre direkte fra ordreoversikten.

Automatisere sendingsregistrering


Modulen kan settes opp til å automatisk opprette en sending dersom en ordre fullføres. Dette gjøres i pluginens "Innstillinger" og du kan her velge om du ønsker at sendingen skal opprettes når en ordre fullføres, eller om du vil at ordren skal fullføres når når du oppretter sendingen. Full fleksibilitet.

2023-11-27_21h36_54

Full kontroll over frakt i checkout


Vi minner også gjerne igjen om at pluginen gir mulighet for en svært fleksibel fraktmetode, som gir fleksibilitet langt ut over hva WooCommerce tilbyr som standard.

Ta en titt på valgene denne fraktmetoden gir dere via WooCommerce > Innstillinger > Frakt > Norge > Rediger > Legg til fraktmetode

2023-11-27_21h44_32-png 2023-11-27_21h45_03-png 2023-11-27_21h45_27-png 2023-11-27_21h45_47-png

Klikk på skjermbildene over for å få en oversikt over hvilke muligheter fraktmetoden gir dere kontra standard WooCommerce innstillinger.

Pris, og rabatt som kunde av Profrakt:


Modulen koster fra kr. 299,- pr. mnd., men som kunde av Profrakt har vi forhandlet frem 15% rabatt til våre kunder. Kontakt oss om dette per epost eller telefon, så vil dere få en rabattkode av oss som benyttes ved betaling av modulen.