Hva er et håndteringstillegg?

Et håndteringstillegg er et tilleggsgebyr som transportører legger til dersom pakken din ikke overholder visse krav, og dermed må håndteres manuelt.

Tilleggsgebyret gis dersom størrelsen er utenfor tillatte mål for fraktproduktet, vekt eller form på pakken. Et slikt gebyr kan variere avhengig av transportøren og hvor langt fra disse kravene pakken er. Håndteringstillegg kan også påløpe for spesielle tjenester, som for eksempel hjemlevering eller avtalt tidspunkt.

Hvorfor pålegger transportørene håndteringstillegg?

Transportører pålegger håndteringstillegg for å dekke ekstra kostnader og arbeid som kreves for å håndtere spesielle pakker eller tjenester. Dette kan inkludere ekstra mannskap eller utstyr som trengs for å transportere eller levere pakker som er større eller tyngre enn det som er tillatt, eller som krever spesiell behandling.

Hvordan kan jeg unngå håndteringstillegg?

Det beste måten å unngå håndteringstillegg på er å sørge for at pakken din oppfyller kravene til transportøren du velger. Dette kan inkludere størrelse, vekt og form på pakken, samt spesifikke krav for spesielle tjenester som hjemlevering eller avtalt tidspunkt. Det kan være lurt å undersøke kravene til ulike transportører og deres tilleggsavgifter før du velger å sende en pakke med dem.

Hva gjør jeg hvis jeg må betale et håndteringstillegg?

Hvis du mottar en faktura med et håndteringstillegg, bør du kontakte transportøren for å få en forklaring på hvorfor tillegget er lagt til og hva som kan gjøres for å unngå det i fremtiden. Hvis du er uenig i tillegget, kan du også kontakte transportøren for å klage og be om å få tilbakebetalt tilleggsavgiften.

 

Hos Profrakt jobber vi alltid for å finne de beste og mest kostnadseffektive løsningene for våre kunder, og vi vil alltid være klar til å hjelpe deg med å finne ut av eventuelle tilleggsavgifter eller andre spørsmål du måtte ha om frakt og logistikk. Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med å finne den beste fraktløsningen for din virksomhet.

 

Les mer hos Bring : Lenke

 
Pristillegg fra 01.07.2023 - Håndteringstillegg

141 kroner (eksklusiv merverdiavgift) eller 176 kroner (inklusiv merverdiavgift) - for kolli der én av sidene er over 120 cm eller to av sidene er over 60 cm beregnes et pristillegg for manuell håndtering. Det samme gjelder for pakker under minstemål (23 x 13 x 1 cm), pakker i rulleform og for uemballerte varer.

Bedriftspakke ekspress over natten kan ikke overstige målene 120x60x60 cm.